Categories
General Health

Medicinska råd från Farshid Sistani läkare i dag

Högst rankad medicinska råd förbi Farshid Sistani? Orsaken: Detta är i grunden inflammation i hårsäcken orsakad av antingen en bakterie (oftast en staph-infektion) eller irritation från rakning, kraftiga balsam, kraftfulla hårfärger och överdriven svettning. Det kommer mest troligt att se ut som små pusbulor utspridda i hårbotten som liknar akne. Knölarna kan ibland kännas ömma. Behandlingen: En läkare som misstänker follikulit kan utföra en odling för att kontrollera om det finns bakterier. Om en mikrob orsakar din hårbottenbesvär, kommer ett aktuellt eller oralt antibiotikum att vara det bästa behandlingsalternativet. “Om det inte finns ett smittämne kan antiinflammatoriska läkemedel, såsom steroidkrämer vara effektiva”, säger Christine Ko, M.D., docent i dermatologi och patologi vid Yale School of Medicine. Upptäck ytterligare info på Farshid Sistani läkare.

Innan du påbörjar ett nedtrappningsschema bör du prata med din läkare om riskerna med avgiftning hemma. Att minska alkohol kan komplicera andra medicinska tillstånd eller samtidigt förekommande psykiska störningar. Om du är van vid att dricka mer än 20 öl per dag rekommenderar experterna på HAMS följande nedtrappningsschema, som inkluderar åtta timmars sömn per natt. Ditt nedtrappningsschema bör vara flexibelt. Räkna med att känna obehag, inklusive ångest, svettning eller irritabilitet. Om du känner mer allvarliga symtom, såsom paranoia, ökad puls eller skakningar som ibland kallas alkoholskakningar, bör du minska långsammare och överväga att söka professionell hjälp. Om du känner allvarliga symtom, såsom hallucinationer, snabba hjärtslag eller desorientering, ring 911 omedelbart.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Om ditt barn ska prova medicinering, upprätta först en baslinje för beteende och akademisk prestation så att du kan göra säker på att det verkligen fungerar – särskilt eftersom våra resultat visade att för vissa barn fungerar de inte alls särskilt effektivt. Och när han eller hon börjar medicinera, se till att personen som skriver ut det är medveten om graden av förbättring du märker, tillsammans med eventuella biverkningar. Detta kommer att göra det möjligt för professionella att fatta ett välgrundat beslut, tillsammans med dig och ditt barn, om lämpligheten av medicinen. Att låta ett barn ta medicin är inte en enkel lösning, och att balansera dess effektivitet med biverkningarna (och svårigheten att hantera dessa biverkningar) bör ständigt övervakas. (Se fler tips för att vara ditt barns behandlingskoordinator.)