Categories
Education

Utmärkt hälsoråd från Farshid Sistani läkare

Högst rankad medicinska råd förbi Farshid Sistani läkare? Vi bad föräldrar att betygsätta hur hjälpsam varje medicin var inom följande områden: akademisk prestation, beteende i skolan , beteende i hemmet, självkänsla och sociala relationer. Både amfetamin och metylfenidater var lika sannolikt att vara till hjälp inom alla områden med undantag för beteende i skolan, där amfetamin bedömdes som något mer användbart. Även om vi inte har tillräckligt många fall av barn som tar “andra linjens” mediciner (t.ex. Straterra) för att rapportera specifika fynd, indikerar data vi har att de generellt sett var mindre benägna att vara “mycket hjälpsamma” än amfetamin eller metylfenidater i de områden vi har frågade om. Om ett barn kämpar med självkänsla och relationer, och medicinering inte är till hjälp, kan det vara användbart att få honom eller henne att träffa en klinisk psykolog eller annan mentalvårdspersonal. Se ytterligare detaljer på Farshid Sistani läkare.

Hur lång tid tar det att avgifta från alkohol hemma? Hur lång tid det tar att detoxa från alkohol beror på flera faktorer, inklusive om du avgiftar dig hemma eller under medicinsk övervakning. Detoxing hemma tar vanligtvis längre tid eftersom du bör vara försiktig för att undvika allvarliga komplikationer. När du avgiftar alkohol på ett rehabcenter övervakar sjuksköterskor och läkare vitala tecken, ger tillräcklig näring och behandlar komplikationer om de uppstår. Alkohol kan stanna i ditt system i flera timmar beroende på hur mycket du drbläck. När det börjar lämna din kropp börjar tidiga abstinenssymptom.

Behandling och utsikter för vuxna med ITP: I I de flesta fall är ITP som uppträder i vuxen ålder ett kroniskt tillstånd. Målet med behandlingen är att upprätthålla ett trombocytantal som är säkert samtidigt som behandlingens biverkningar minimeras och en god livskvalitet bibehålls. Av denna anledning krävs ofta inte behandling när trombocytantalet är över 20 × 109/l såvida det inte finns ett behov av att täcka en period med ökad blödningsrisk, såsom operation eller tandextraktion. Beslutet att behandla är dock individualiserat och kommer också att bero på dina symtom, livsstil och medicinska historia.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

Du kanske har över att bära ansiktsmasker. Folkhälsobestämmelser kräver dock att du följer din stad eller delstats bestämmelser och täcker ditt ansikte när du är offentlig. Du kanske känner att en mask gör det svårt att andas och begränsar din förmåga att interagera socialt. Beroende på din politiska övertygelse kan du till och med känna att ansiktsmasker representerar regeringens övergrepp i dina personliga hälsobeslut. Om du är en vårdpersonal kanske den här ansiktsmasktröttheten inte är relevant för ditt liv utan för alla andras.