Categories
Dentistry

Najbolje ocijenjeno zubne krunice stomatološke usluge

Odlično estetika lica stomatološka ordinacija: Konzervativna stomatologija je dio stomatologije koji se bavi oboljenjima samog zuba i obuhvata siroki spektar svakodnevnih intervencija. Najveći broj pacijenata dolazi kod stomatologa zbog liječenja karijesa, što je sastavni dio konzervativne stomatologije. U našoj ordinaciji koristimo najkvalitetnije materijale, eminentnih svjetskih proizvođača. Liječenje karijesa podrazumijeva potpuno uklanjanje karijesom razmekšanog tkiva te postavljanje visokoestetskih plombi, vraćajući zubu prirodan izgled. Pogledaj dodatno detalji na deciji stomatolog Banja Luka.

Pogodnost i udobnost: Zubni implantati su zgodno i udobno rešenje za one koji žele zubnu restauraciju koja nije potrebna za održavanje. Zubni implantat se osjeća i funkcionira poput prirodnog zuba, za razliku od proteza, koje mogu biti neugodne, loše pristaju ili zahtijevaju adhezive. Implantati se mogu brinuti baš kao prirodni zubi, što znači da možete nastaviti da uživate u omiljenoj hrani i aktivnostima bez brige o svojoj zubnoj nadoknadi. Poboljšan govor: Kao što je ranije rečeno, nedostajući zubi ili loše postavljene proteze mogu uticati na vašu sposobnost govora. Zubni implantati mogu pomoći u rješavanju ovog problema, omogućavajući vam da govorite prirodno i jasno, što može pozitivno utjecati na vaš osobni i profesionalni život. Konačno, odluka da li ćete odabrati zubne implantate ili protezu treba se temeljiti na vašim jedinstvenim potrebama i preferencijama. Opet, konsultacija sa stomatologom je od vitalnog značaja za određivanje idealnog tretmana za vašu situaciju.

Kako ukloniti mrlje sa zuba? Paste za zube, gelovi i sredstva za ispiranje bez recepta pomažu u uklanjanju nekih površinskih mrlja. Mnogi od ovih proizvoda sadrže blage abrazive, hemikalije ili sredstva za poliranje. Za razliku od izbjeljivača, ne mijenjaju prirodnu boju zuba. Neki ljudi još uvijek preferiraju stari kućni lijek sode bikarbone i četkice za zube za nježno izbjeljivanje zuba kod kuće. Takođe, neke namirnice kao što su celer, jabuke, kruške i šargarepa izazivaju puno pljuvačke, što pomaže u ispiranju ostataka hrane sa vaših zuba. Žvakanje žvakaće gume bez šećera djeluje na čišćenje zuba i također izaziva pljuvačku. Bonus od sve te pljuvačke: neutralizira kiselinu koja uzrokuje karijes. Sa zubima, više pljuvačke je bolje svuda.

Kontrolišite Sippy šolju: Sippy šolja može pomoći deci da pređu iz flaše u čašu, ali ne dajte mu da pije iz nje ceo dan . Prekomjerna upotreba može dovesti do karijesa na stražnjoj strani prednjih zuba ako su pića zašećerena. Kada počnu da nicaju, operite zube dva puta dnevno pastom za zube sa fluorom u količini ne većoj od mrlja veličine zrna pirinča – koristite četkicu za zube s mekim vlaknima. Odnesite flašicu nakon što vaše dijete završi s pićem kako biste spriječili karijes u flašici. Karijes se može dogoditi kada bebe piju mlijeko, adaptirano mlijeko ili sok iz flašice tokom dužeg vremenskog perioda ili zaspu s flašicom.

Ako su vam zubi sivkasti, a ne žuti, izbjeljivanje neće uradi mnogo. Morat ćete potražiti metode za ispravljanje sijedih, što može uključivati restauracije na kavitetima. Za sijedu boju koju inače ne možete popraviti, možda ćete htjeti investirati u ljepljene zube ili fasete. Jedna uobičajena nuspojava izbjeljivanja zuba su osjetljivi zubi u 24 sata nakon što su vaši zubi bili izloženi gelu za izbjeljivanje. Možete uzeti lijek protiv bolova kao što je ibuprofen ako je osjetljivost prevelika.

Na sreću, postoje jednostavni načini da zubi budu jaki i zdravi od djetinjstva do starosti. Evo kako: Počnite sa djecom rano. Nakon što se prvi zub pojavi obično oko šest mjeseci, trebali biste započeti djetetovu stomatologiju. Zubi se mogu obrisati čistom, vlažnom krpom ili vrlo mekanom četkom. Otprilike sa 2 godine možete dopustiti djeci da sama probaju četkati – iako je važno nadzirati. Počnite rano i izbjegavajte da vaše dijete bude dio 50% djece između 12 i 15 godina koja imaju karijes.

Implantologija je najmlađa grana u stomatologiji, ali i grana koja najbrže napreduje. U današnje vrijeme uspješnost ugradnje implanata je 99%. Ugradnja implanata je danas rutinska operacija i obavlja se veoma brzo. Koliko zuba je potrebno za jedan dentalni most, toliko i implanata treba ugraditi za most na implantima. Zubne krunice na implantima se najčešće ne vezuju za zubne krunice na prirodnim zubima, a samo u određenim slučajevima je moguće njihovo vezivanje. Takođe je moguće raditi i proteze na zubnim implantima. Pronađi dodatno detalji u drcavic.com.